Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
Bosch biedt als toonaangevend IoT-bedrijf innovatieve oplossingen voor uw slimme woning.
Bosch wereldwijd

De Bosch Groep in één oogopslag

Wat we doen

De Bosch Groep is een wereldwijd toonaangevend technologiebedrijf en dienstverlener. Er werken wereldwijd ongeveer 403.000 medewerkers (situatie op 31 december 2019). Volgens voorlopige cijfers realiseerde het bedrijf in 2019 een omzet van 77,9 miljard euro. De activiteiten zijn onderverdeeld in vier bedrijfssectoren: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods en Energy and Building Technology. Als toonaangevende IoT-onderneming biedt Bosch innovatieve oplossingen voor Smart Home, Smart City, Connected Mobility en Industry 4.0. Ze gebruikt haar knowhow op het vlak van sensortechnologie, software en diensten, alsook haar eigen IoT-cloud om aan haar klanten geconnecteerde, domeinoverschrijdende oplossingen aan te bieden vanuit één enkele bron. De strategische doelstelling van de Bosch Groep bestaat erin innovaties aan te reiken voor een geconnecteerd leven. Bosch verbetert de levenskwaliteit wereldwijd met producten en diensten die innovatief zijn en enthousiasmeren. Op die manier biedt de onderneming wereldwijd "Technologie voor het leven".

Bosch in één oogopslag

Omzet, medewerkers, locaties: een overzicht van de belangrijkste cijfers en merken

Verkoopopbrengsten, medewerkers, locaties: een overzicht van de feiten en merken van de Bosch Group.

Publicaties

Hier kunt u informatie over Bosch in de vorm van pdf-bestanden downloaden.

Omslag Bosch vandaag

Bosch vandaag

Alles wat u moet weten over Bosch in een duidelijk en beknopt overzicht.

Omslag Bosch Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018

Bedrijfsprofiel en Jaarverslag 2018

Onze bedrijfssectoren

Bosch-showcar

Mobiliteitsoplossingen

Mobiliteitsoplossingen

De belangrijkste activiteiten van Bosch zijn injectietechnologie en randapparatuur voor aandrijflijnen voor verbrandingsmotoren, verschillende oplossingen voor elektrificatie van aandrijflijnen, stuursystemen, veiligheid en rijhulpsystemen, technologie voor gebruikersvriendelijke infotainment en voertuig-naar-voertuig- en voertuig-naar-infrastructuurcommunicatie, herstelwerkplaatsconcepten en technologie en diensten voor de aftermarket van de auto-industrie. De sector combineert de kennis van de groep in drie mobiliteitsdomeinen - automatisering, elektrificatie en connectiviteit - en biedt zijn klanten geïntegreerde mobiliteitsoplossingen die het mogelijk maken dat auto's interageren met andere transportmiddelen zoals fietsen, treinen en bussen. Bosch was ook verantwoordelijke voor belangrijke innovaties in de automobielsector, zoals elektronische motorregeling, het ESP®-antiblokkeersysteem en common-rail-dieseltechnologie. Op het gebied van sensortechnologie wordt, wat tegenwoordig de kleinste stereo-videocamera's voor automobieltoepassingen is, gemaakt.

Bosch-showcar
Industry 4.0-processen besturen vanaf een scherm

Industriële technologie

Industriële technologie

Deze bedrijfssector omvat de divisie Drive and Control Technology, die gespecialiseerd is in aandrijf- en besturingstechnologie voor een efficiënte, krachtige en veilige beweging van machines en systemen van elk type en elke omvang. Met intelligente componenten, op maat gemaakte systeemoplossingen en diensten creëert de divisie de voorwaarden voor volledig geconnecteerde toepassingen. Het bedrijf biedt zijn klanten hydrauliek, elektrische aandrijvingen en besturingen, tandwieltechnologie en lineaire bewegings- en montagetechnologie, inclusief software en interfaces naar het internet der dingen. Binnen de bedrijfssector Industriële technologie richt de business unit Bosch Connected Industry zich op software en diensten voor industrie 4.0, die zij onder de naam NEXEED bundelt. De oplossingen zorgen voor meer transparantie in de productie en logistiek, verlagen de kosten en verhogen de productiviteit, terwijl ze de medewerkers ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer. Klanten krijgen alles uit één hand: van advies en technische ondersteuning, tot training van het personeel en het opzetten van applicaties op locatie. De bedrijfssector Industriële technologie omvat ook de machines voor speciale toepassingen gefabriceerd door de Assembly Systems and Special Machinery business unit, ATMO. Deze interne Bosch-leverancier van assemblagelijninstallaties maakt gebruik van zijn uitgebreide productie-expertise om belangrijke technologieën, machineontwerpen en nieuwe verwerkingsmethoden voor zijn klanten over de hele wereld te ontwikkelen.

Industry 4.0-processen besturen vanaf een scherm
Boorhamer van Bosch

Consumentengoederen

Consumentengoederen

Hieronder valt de divisie Power Tools, een van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van elektrisch gereedschap en accessoires hiervoor en van meet- en tuingereedschap. De belangrijkste innovatiefocussen zijn krachtig draadloos gereedschap en, steeds meer, gereedschap met internetconnectiviteit. De bedrijfssector Consumentengoederen omvat ook BSH Hausgeräte GmbH. Als een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van huishoudelijke apparatuur bieden wij alle moderne en energie-efficiënte apparaten, die steeds vaker ook via internet kunnen worden geregeld, zoals fornuizen, ovens, vaatwassers, wasmachines, koelkasten en diepvriezers en kleine apparaten zoals stofzuigers en koffiezetapparaten.

Boorhamer van Bosch
Regeling van het Slimme huis van Bosch

Energie- en gebouwentechnologie

Energie- en gebouwentechnologie

De divisie Security Systems ontwikkelt producten en oplossingen voor videobewaking en toegangscontrole, inbraak- en brandalarmen en audio- en conferentiesystemen. Hij biedt ook diensten aan met betrekking tot bijvoorbeeld controle op afstand. Security Systems omvat ook de nieuwe 'International integrator business", die commerciële klanten slimme energie- en gebouwentechnologie biedt en daarnaast als dienstverlener actief is. De nieuwe divisie Bosch Global Service Solutions heeft tot taak de activiteiten uit te breiden die voorheen binnen Security Systems viel en externe zakelijke diensten betrof. Binnen Bosch levert deze divisie ook shared-service functies. De divisie Bosch Thermotechnology levert energie-efficiënte en steeds beter geïntegreerde verwarmingsproducten en warmwateroplossingen. De nieuwe dochteronderneming Robert Bosch Smart Home GmbH biedt producten en diensten die gerelateerd zijn aan de slimme woning.

Regeling van het Slimme huis van Bosch

Eigenaarschapsstructuur en organisatie

Grootaandeelhouder is sinds 1964 Robert Bosch Stiftung GmbH, een liefdadigheidsorganisatie. De stichting houdt zich nog steeds bezig met liefdadige en sociale uitdagingen van de oprichter van het bedrijf in hedendaagse vorm. Hij ziet zichzelf als een stichting die zijn doelen nastreeft met zowel eigen programma's en instellingen, en door geschikte projecten en initiatieven die door anderen worden aangedragen te helpen de taken die de maatschappij hen oplegt het hoofd te bieden.

Aandeelhouders en stemrechten van Robert Bosch GmbH
Neem contact op met Bosch

Contacteer ons

Wij helpen u graag verder.
Telefoon

Stuur ons een bericht

Chat met ons!

Heb je vragen of aanbevelingen? Contacteer ons. We zijn beschikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9u00 en 18u00.