Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
Bosch Power Tools

Waarom het geconnecteerde elektrisch gereedschap van Bosch onmisbaar is voor de vakman

Leestijd: 8 minuten

Klassiek elektrisch gereedschap heeft voor u als vakman vast geen geheimen meer. Om het werk op de werf nog efficiënter te maken, ontwikkelde Bosch Power Tools geconnecteerde toestellen die via bluetooth verbonden zijn met het internet. “Via de app stuur je gegevens vanop de werf rechtstreeks naar het bedrijf. Of het toestel vertelt zelf met hulp van de app wanneer er een probleem is”, vertelt Kenny Samyn van Bosch Power Tools. Kijk mee naar de mogelijkheden van deze slimme tools voor uw werf.

Geconnecteerde toestellen: wat?

“Op dit moment zijn er al een aantal geconnecteerde toestellen op de markt. Dat gaat van bepaalde elektrische apparaten tot meettoestellen voor professionals”, vertelt Samyn. Deze geconnecteerde toestellen verbindt u via bluetooth met de Bosch Toolbox-app en wat volgt is kinderspel. Zo bedient u bijvoorbeeld een acculamp met uw smartphone of stuurt u meetgegevens vanop de werf rechtstreeks door naar uw collega’s op kantoor. “Het is de bedoeling dat tegen 2020 alle toestellen van Bosch Power Tools geconnecteerd zijn.” Klinkt toch nog wat abstract? Aan de hand van enkele vragen én antwoorden leggen we u uit hoe de tools werken én vooral: wat uw voordeel is als professional.

Welk geconnecteerd elektrisch gereedschap bestaat er op dit moment?

Bosch Power Tools

“We kunnen de geconnecteerde toestellen voor professionals onderverdelen in twee categorieën. Enerzijds heeft Bosch Power Tools enkele geconnecteerde elektrische apparaten uitgebracht”, vertelt Kenny Samyn. Denk hierbij aan een accuschroefboormachine, een acculamp of een haakse accuslijpmachine.

Anderzijds is er ook het geconnecteerde meetgereedschap. Voorbeelden hiervan zijn thermodetectoren of een laserafstandsmeter. “Ook erg populair binnen het gamma van de geconnecteerde meettoestellen is de lijnlaser GLL 3-80 C”, vult Samyn verder aan. Deze laser wordt gebruikt voor allerlei binnentoepassingen. Het projecteert een horizontale lijn, net als 2 verticale 360°-lijnen, die u vervolgens gebruikt om te markeren of uit te lijnen. “Leuk om te weten: een geconnecteerd toestel van Bosch Power Tools herkent u meteen door de naam. Zo krijgt elk geconnecteerd product een C (van connected) achter de productnaam geplakt.”

Wat zijn de voordelen voor de vakman van connected tools?

Bosch Power Tools

Geconnecteerde toestellen openen een nieuwe wereld voor de vakman. Ze ondersteunen professionals in hun dagelijks werk. “Vooral op vlak van tijdwinst en efficiënte hebben deze toestellen een streepje voor”, aldus Kenny Samyn. Dat illustreren we graag met enkele voorbeelden. “Lijnlasers bedient u eenvoudig vanop afstand. Met een druk op de smartphone verplaatst u de toestellen nog een beetje meer en ook het automatisch statief draait u door middel van een druk op de afstandsbediening. De thermische camera’s kunnen ook dat tikkeltje meer: ze kijken door de muren en vloeren heen. De precisie van deze toestellen is fenomenaal. Zijn er koudebruggen? Of werkt de vloerverwarming nog wel goed? Het toestel gaat dit voor u na. De slimme toestellen zullen problemen sneller detecteren en rapporteren.” De Toolbox-app vormt een perfecte aanvulling om gegevens te verzamelen en door te sturen. Hoe de app precies werkt, en welke voordelen deze tool u biedt, leest u verderop.

Hoe maakt het geconnecteerde elektrisch gereedschap van Bosch verbinding met de app?

“De geconnecteerde toestellen werken via bluetooth”, vertelt Kenny Samyn. “Dit netwerk zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk energie verbruikt wordt tijdens de informatieoverdracht van een toestel naar de app.” Er zijn twee manieren waarop het toestel connectie maakt met dit netwerk. Zo zijn er een deel van de producten die een ingebouwde chip (Built-in Connectivity) hebben. In dit geval hoeft u niets extra te doen: u verbindt het product meteen met bluetooth. Updates gebeuren automatisch.

Daarnaast zijn er nog enkele toestellen waarin u nog een module moet stoppen voor er verbinding met bluetooth mogelijk is. Deze toestellen vallen onder de categorie Plug-in Connectivity. Het is vooral bij elektrisch, geconnecteerd gereedschap dat de module nodig is. Een module is ongeveer zo groot als een muntje en brengt u eenvoudig in het toestel in. Bij updates hebt u de mogelijkheid om er een nieuwe module in te stoppen. Op die manier is uw machine steeds weer up-to-date.

Het toestel verbonden met bluetooth? Dan is het tijd voor de volgende stap: verbinding maken met de Toolbox-app van Bosch.

Bosch Toolbox App

Welke mogelijkheden biedt de Toolbox-app?

Nu is het tijd voor de volgende stap: de bijhorende app downloaden. De Toolbox-app is gratis verkrijgbaar in de Apple Store of via Google Play. Via bluetooth verbindt u het toestel met de app en hop, u bent vertrokken! De app heeft heel wat voor u in petto:

  • U registreert al uw toestellen via de app.
  • U stelt al uw persoonlijke voorkeuren in via de app.
  • U vindt al uw geconnecteerde toestellen in één klik terug.
  • U ontvangt updates over de staat van het toestel en gebruiksrapporten.
  • U krijgt foutmeldingen wanneer er iets misloopt met een toestel.
  • U bedient toestellen vanop afstand met de app.
  • U stuurt rapportformulieren of bouwdocumentatie makkelijk door.
  • U bekijkt snel en eenvoudig de productcatalogus van Bosch Professional.
  • U zoekt eenvoudig een Bosch-dealer bij u in de buurt.
  • U krijgt er ook nog een zaklamp en een eenhedencalculator bij.

Goed om te weten: “Via de app bieden we ook regelmatig kortingen aan”, vertelt Samyn. “En deze kortingen zijn vaak exclusief voor gebruikers van de Toolbox-app.” Nieuwsgierig? Download de Toolbox-app vandaag nog, registreer uw toestellen en wie weet staat er binnenkort al een mooie promotie op u te wachten.

Apple Store

Google Play

Deel dit op: